Тринадесет неща, които трябва да се знаят за киноата

– Киноата има собствен, страхотен вкус, който няма нищо общо с останалите пълнозърнести зърнени култури и осигурява всичките 9 незаменими аминокиселини
– Има забавно произношение К И Н О А
– Богата е на протеини
– Богата е на желязо
– Богата е на фибри
– Киноата е безглутенов продукт
– Киноата не съдържа холестерол
– Трябва да се измие/изплакне преди да се използва
– Идва в различни цветове – бяла, червена, черна
– Изгледа като зърно, но всъщност е семе
– Има интересна структура – малко прилича на ечемик със своята дъвкателност, а също така има и пухкавостта на добре приготвен кус-кус
– По- добре е да бъде сготвена
– Отнема много по-малко време, за да бъде приготвена – само 10-15 минути, а вкусът и е много приятен и неагресивен, което превръща киноата в перфектния заместител на ориза в редица ястия.

Отнема много по-малко време, за да бъде приготвена – само 10-15 минути, а вкусът и е много приятен и неагресивен, което превръща киноата в перфектния заместител на ориза в редица ястия.
Отнема много по-малко време, за да бъде приготвена – само 10-15 минути, а вкусът и е много приятен и неагресивен, което превръща киноата в перфектния заместител на ориза в редица ястия.