Чиа
Основни предимства на чията –
Първоначалния произход на растението е Южно Мексико и Гватемала от 2600 –та година преди Христа. Чия-семената са „супер-храна”, интересни в няколко аспекта. Като интересна спецификация можем да отбележим, че чията е маслодайно растение, тъй-като съдържа повече от 30% натурална растителна мазнина Основни предимства на чията са:
– Най-богатия натурален продукт, съдържащ Омега 3 мастни киселини и антиоксиданти.
– Чията не съдържа холестирол. Тя е различна от рибните продукти, богати на Омега 3 мастни киселини, всички от които съдържат голямо количество холестерол
– Не се нуждае от стабилизатори, не изисква добавяне или използване на изкуствени антиоксиданти, какъвто е витамин Е
– Няма токсични или антихранителни фактори
– Ниско съдържание на наситени мастни киселини – Устойчив и екологично чист продукт
– Може да се съхранява с години, без влошаване на вкус, хранителни стойности и аромат
– Идеален за обогатяване на много различни продукти, като например: бебешки храни, храни за кърмачета, кисело мляко, печени продукти , сосове и др. Чията се среща в два цвята бял и черен. И двата вида съдържат, по същество, еднакви количества от Омега 3 мастни киселини, фибри и протеини
There are 3 comments
Mpora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi …
Aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur
Rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus.