Основни предимства на чията –
Първоначалния произход на растението е Южно Мексико и Гватемала от 2600 –та година преди Христа. Чия-семената са „супер-храна”, интересни в няколко аспекта. Като интересна спецификация можем да отбележим, че чията е маслодайно растение, тъй-като съдържа повече от 30% натурална растителна мазнина Основни предимства на чията са:
– Най-богатия натурален продукт, съдържащ Омега 3 мастни киселини и антиоксиданти.
– Чията не съдържа холестирол. Тя е различна от рибните продукти, богати на Омега 3 мастни киселини, всички от които съдържат голямо количество холестерол
– Не се нуждае от стабилизатори, не изисква добавяне или използване на изкуствени антиоксиданти, какъвто е витамин Е
– Няма токсични или антихранителни фактори
– Ниско съдържание на наситени мастни киселини – Устойчив и екологично чист продукт
– Може да се съхранява с години, без влошаване на вкус, хранителни стойности и аромат
– Идеален за обогатяване на много различни продукти, като например: бебешки храни, храни за кърмачета, кисело мляко, печени продукти , сосове и др. Чията се среща в два цвята бял и черен. И двата вида съдържат, по същество, еднакви количества от Омега 3 мастни киселини, фибри и протеини

Най-богатия натурален продукт, съдържащ Омега 3 мастни киселини и антиоксиданти.
Идеален за обогатяване на много различни продукти, като например: бебешки храни, храни за кърмачета, кисело мляко, печени продукти , сосове и др.