ВЪЗМОЖНИ ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО ПРИ КОНСУМАЦИЯТА
НА БИО РЪЖЕНИТЕ ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ СОЛЕТИ

Богати на минерали. Био ръжените пълнозърнести солети са богати на минерали, защото зародишът не е отделен от ръженото зърно.
Ниска енергийна стойност. Поради по-високото съдържание на растителни влакнини, Био ръжените пълнозърнести солети, приготвени от пълнозърнесто ръжено брашно, имат по-ниска енергийна стойност от пшеничните.
Повишено чувство за ситост и намален хранителния прием. По-високото съдържание на водно-разтворими влакнини в ръженото брашно увеличава вискозитетните им качества, което води до повишаване чувството за ситост и намаляване на хранителния прием – подходящи за включване в диети
Нисък гликемичен индекс. По-високият вискозитет на хранителната маса води до забавено разграждане на нишестето, което се съдържа в ръженото брашно, поради което нивото на повишаване на глюкозата в кръвта е по-малко, в сравнение с това на пшеничното брашно – т.е., ръжените солети имат по-нисък гликемичен индекс
Намален риск от запек. Високото съдържание на растителни влакнини, както и специфичната характеристика на композицията на ръжените влакнини подобряват функцията на червата и намаляват риска от запек

Пълнозърнестите ръжени солети са богати на витамини и минерали, защото зародишът не е отделен от ръженото зърно.